Kumpulan Dskp Tasawwur islam Tingkatan 5 Yang Dapat Di Cetak Dengan Mudah

motivasi dskp sains tahun 4motivasi dskp sains tahun 4 buddy bookstore di ambil dari pemilik berikut : pustakasaujana.com.my

Hi apa khabar anda semua dan bersyukur kerana mari lagi ke taman syurga ini. Anda mencari DSKP Tasawwur Islam Tingkatan 5

Anda sangat bernasib baik sebab perkongsian kali ini pihak admin hendak tunjukkan kepada anda bahan-bahan DSKP Tasawwur Islam Tingkatan 5

Mari Dapatkan DSKP Tasawwur Islam Tingkatan 5

motivasi dskp sains tahun 4motivasi dskp sains tahun 4 buddy bookstore di ambil dari pemilik berikut : pustakasaujana.com.my

Sebelum kita ke link download, jom kita belajar dulu serba ringkas tentang DSKP ini. Kita belajar secara umum sahaja

Fahami Apa maksud DSKP dan Fungsinya

DSKP atau nama asalnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran merupakan satu dokumen yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini dibentuk untuk membantu memudahkan para pendidik melaksanakan pentaksiran dalam PDPC.

DSKP ini dikatakan mampu menolong para pendidik kerana mereka hanya perlu melihat satu dokumen (DSKP) sahaja bagi melaksanakan PDPC. Secara ringkasnya, DSKP ini terdiri daripada Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Bila Perlu Guna Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik mengenai perkara yang murid-murid patut ketahui dan boleh dilakukan dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran dan nilai.

Kenali Apa itu Standard Pembelajaran?

  • 1 penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Apa Guna Standard Prestasi?

  • Para guru mentaksir perkembangan murid melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Bahan-bahan Berikut

Kumpulan Dskp Tasawwur islam Tingkatan 5 Yang Dapat Di Cetak Dengan Mudah ini ialah hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui pinterest atau mana-mana media sosial yang lain. Saya di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk pengumuman kepada semua, tiada satupun DSKP Tasawwur Islam Tingkatan 5 yang kami kongsikan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat perkongsian dokumen sahaja bagi memudahkan para guru mendapatkannya.

Kami semua sangat berharap agar artikel ini bermanfaat untuk semua.

Nama Bahan : DSKP Tasawwur Islam Tingkatan 5

Format Fail : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Link Download Bahan :  DSKP Tasawwur Islam Tingkatan 5

Selamat Mendownload & Datang Lagi Nanti

Akhir sekali sebelum berpisah, pihak admin berharap agar anda dapat sebarkan bahan ini kepada semua. Jangan lupa untuk tekan butang share dan kongsikan bahan ini semua di media sosial anda. Ya, sebarkan ilmu bermanfaat agar lebih ramai mendapat manfaatnya ini.

Terima kasih kerana melawat ke edu web kami ini. Untuk nota bahan di atas iaitu Kumpulan Dskp Tasawwur islam Tingkatan 5 Yang Dapat Di Cetak Dengan Mudah di tulis oleh admin pada 2019-01-20 07:31:42.

Pada kali ini kami ingin beritahu bahawa kami telah publishkan satu perkongsian yang sangat bagus untuk guru-guru cetak iaitu Kumpulan Dskp Tasawwur islam Tingkatan 5 Yang Dapat Di Cetak Dengan Mudah.

Kami yakin ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mahukan bahan ini di Kumpulan Dskp Tasawwur islam Tingkatan 5 Yang Dapat Di Cetak Dengan Mudah. Semoga dimanfaatkan.

Add Comment