Dapatkan Dskp Sejarah Tingkatan 2 Yang Dapat Di Cetak Dengan Segera

9789830089461 600x521 jpghebat pt3 sejarah tingkatan 2 kssm di ambil dari bahan berikut : mehrajbooks.com.my

Salam berkenalan dan bersyukur kerana mari ke ruangan perkongsian ilmu ini. Adakah anda sedang mencari DSKP Sejarah Tingkatan 2

Anda sangat bertuah oleh sebab perkongsian kali ini kami akan kongsikan dengan anda iaitu DSKP Sejarah Tingkatan 2

Ini Ialah DSKP Sejarah Tingkatan 2

9789830089461 600x521 jpghebat pt3 sejarah tingkatan 2 kssm di ambil dari bahan berikut : mehrajbooks.com.my

Sebelum terlanjur pergi ke perkara lain, jom kita belajar dulu serba sikit mengenai DSKP ini. Kita belajar secara umum sahaja

Pelajari Apa itu DSKP dan Kesannya

DSKP atau nama panjangnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran merupakan 1 dokumen yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini telah direka khas untuk membantu memudahkan pendidikan melakukan pentaksiran dalam PDPC.

DSKP dikatakan mampu memudahkan pendidikan kerana kita hanya perlu merujuk satu dokumen (DSKP) sahaja untuk menjalankan proses PDPC. Secara konklusinya, DSKP ini hasil gabungan antara Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Apa yang di Maksudkan Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik mengenai perkara yang murid patut ketahui dan boleh dilakukan dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran serta nilai.

Bila Perlu Guna Standard Pembelajaran?

  • Satu penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Apa Guna Standard Prestasi?

  • Guru mentaksir pencapaian pelajar melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Dokumen Berikut

Dapatkan Dskp Sejarah Tingkatan 2 Yang Dapat Di Cetak Dengan Segera ini ialah hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui facebook atau mana-mana media sosial yang lain. Kami di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk pengumuman kepada semua, tiada satupun DSKP Sejarah Tingkatan 2 yang kami tuliskan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat himpunan dokumen sahaja bagi memudahkan para guru mendapatkannya.

Saya sangat berharap agar perkongsian ini bermanfaat untuk anda semua.

Nama Fail : DSKP Sejarah Tingkatan 2

Format Fail : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Dapatkan Bahan :  DSKP Sejarah Tingkatan 2

Selamat Mendownload & Datang Lagi Lain Kali

Akhir kata sebelum berpisah, kami berharap agar anda dapat viralkan bahan ini kepada semua. Jangan takut untuk tekan butang share dan kongsikan imej ini semua di google plus anda. Ya, kongsikan benda bermanfaat agar lebih ramai mendapat kebaikannya ini.

Terima kasih kerana sokong ke laman pendidikan kami ini. Untuk peringatan artikel di atas iaitu Dapatkan Dskp Sejarah Tingkatan 2 Yang Dapat Di Cetak Dengan Segera di tulis oleh admin pada 2018-11-26 11:09:42.

Hari ini kami ingin nyatakan bahawa sidang penulis telah menulis satu bahan yang sangat berguna untuk murid-murid download iaitu Dapatkan Dskp Sejarah Tingkatan 2 Yang Dapat Di Cetak Dengan Segera.

Kami teka ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mencari bahan ini di Dapatkan Dskp Sejarah Tingkatan 2 Yang Dapat Di Cetak Dengan Segera. Semoga dimanfaatkan.

Add Comment