Himpunan Dskp Sains Tahun 6 Yang Boleh Di Cetak Dengan Segera

30dskp sains pend khas tahun 6 di ambil dari artikel berikut : slideshare.net

Salam berkenalan dan bersyukur kerana anda datang ke tempat perkongsian ini. Anda mencari DSKP Sains Tahun 6

Anda sangat langkah kanan sebab pada kali ini kami akan tunjukkan kepada anda iaitu DSKP Sains Tahun 6

Berikut Ialah DSKP Sains Tahun 6

30dskp sains pend khas tahun 6 di ambil dari artikel berikut : slideshare.net

Sebelum pergi lebih jauh, apa kata ikuti pembelajaran tentang serba ringkas mengenai DSKP ini. Jangan risau, sikit sahaja

Fahami Apa maksud DSKP dan Kelebihannya

DSKP atau nama asalnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah 1 fail yang mengintegrasikan kurikulum dan pentaksiran. DSKP ini telah dibuat bagi membantu memudahkan pendidikan menyiapkan pentaksiran dalam PDPC.

Ianya dikatakan mampu memudahkan para guru kerana kita hanya perlu merujuk satu dokumen (DSKP) sahaja untuk melakukan proses PDPC. Secara konklusinya, DSKP ini terdiri daripada Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Kenali Apa itu Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik tentang perkara yang murid-murid mesti ketahui dan boleh dilakukan dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran dan nilai.

Bila Perlu Guna Standard Pembelajaran?

  • 1 penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Maksud Standard Prestasi?

  • Cikgu mentaksir pencapaian pelajar melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Dokumen Berikut

Himpunan Dskp Sains Tahun 6 Yang Boleh Di Cetak Dengan Segera ini merupakan hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui twitter atau mana-mana media sosial yang lain. Kami di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk penjelasan kepada semua, tiada satupun DSKP Sains Tahun 6 yang kami upload ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat perkongsian dokumen sahaja bagi memudahkan para guru mendapatkannya.

Kami semua sangat berharap agar artikel ini bermanfaat untuk anda semua.

Nama Bahan : DSKP Sains Tahun 6

Format Bahan : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Link Download Bahan :  DSKP Sains Tahun 6

Selamat Memuat turun & Datang Lagi Nanti

Akhir kata sebelum berpisah, kami berharap agar anda dapat share bahan ini kepada semua. Jangan ketinggalan untuk tekan butang share dan kongsikan post ini semua di facebook anda. Ya, viralkan benda bermanfaat agar lebih ramai mendapat bahannya ini.

Terima kasih kerana menyokong ke blog kami ini. Untuk peringatan post di atas iaitu Himpunan Dskp Sains Tahun 6 Yang Boleh Di Cetak Dengan Segera di tulis oleh admin pada 2019-02-03 11:06:42.

Pada hari ini kami ingin war-warkan bahawa kami telah publishkan satu bahan yang sangat bermakna untuk guru-guru print iaitu Himpunan Dskp Sains Tahun 6 Yang Boleh Di Cetak Dengan Segera.

Kami fikir ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mahukan bahan ini di Himpunan Dskp Sains Tahun 6 Yang Boleh Di Cetak Dengan Segera. Semoga digunakan.

Add Comment