Download Dskp Sains Tahun 4 Yang Dapat Di Cetak Dengan Senang

download image17 nota sains upsr yang berguna untuk para ibubapa dapatkan di ambil dari bahan berikut : menulismenconteng.my

Selamat pagi semua dan seronok sebab anda datang lagi ke laman pendidikan ini. Adakah anda tengah mencari DSKP Sains Tahun 4

Anda sangat bernasib baik sebab perkongsian kali ini pihak kami akan kongsikan dengan anda iaitu DSKP Sains Tahun 4

Jom Dapatkan DSKP Sains Tahun 4

download image17 nota sains upsr yang berguna untuk para ibubapa dapatkan di ambil dari bahan berikut : menulismenconteng.my

Sebelum terlanjur pergi ke perkara lain, apa kata admin terangkan dulu serba ringkas apa itu DSKP ini. Kita belajar secara umum sahaja

Kenali Apa itu DSKP dan Kelebihannya

DSKP atau yang sebenarnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah 1 dokumen yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini dibentuk bagi menolong memudahkan para pendidik melakukan pentaksiran dalam PDPC.

DSKP ini dikatakan mampu menolong cikgu kerana mereka hanya perlu merujuk satu fail (DSKP) sahaja untuk menjalankan proses PDPC. Sebagai maklumat, DSKP ini terdiri daripada Standard Kandungan, Standard Pembelajaran serta Standard Prestasi.

Apa yang di Maksudkan Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik tentang perkara yang murid mesti ketahui dan boleh dibuat dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran serta nilai.

Apa Guna Standard Pembelajaran?

  • 1 penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Apa yang di Maksudkan Standard Prestasi?

  • Para guru mentaksir pencapaian pelajar melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Fail Berikut

Download Dskp Sains Tahun 4 Yang Dapat Di Cetak Dengan Senang ini ialah hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui telegram atau mana-mana media sosial yang lain. Saya di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk peringatan kepada semua, tiada satupun DSKP Sains Tahun 4 yang kami berikan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat himpunan ilmu sahaja bagi memudahkan para guru mendapatkannya.

Saya sangat berharap agar perkongsian ini bermanfaat untuk semua.

Nama Fail : DSKP Sains Tahun 4

Format Bahan : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Dapatkan Bahan :  DSKP Sains Tahun 4

Selamat Mendownload & Datang Lagi Lain Kali

Akhir sekali sebelum berpisah, saya berharap agar anda dapat sebarkan bahan ini kepada semua. Jangan ketinggalan untuk tekan butang share dan kongsikan bahan ini semua di media sosial anda. Ya, kongsikan ilmu bermanfaat agar lebih ramai mendapat ilmunya ini.

Terima kasih kerana datang ke laman pendidikan kami ini. Untuk pengetahuan artikel di atas iaitu Download Dskp Sains Tahun 4 Yang Dapat Di Cetak Dengan Senang di tulis oleh admin pada 2019-03-01 22:20:42.

Hari ini kami ingin beritahu bahawa sidang admin telah publishkan satu perkongsian yang sangat bermanfaat untuk murid-murid cetak iaitu Download Dskp Sains Tahun 4 Yang Dapat Di Cetak Dengan Senang.

Kami faham ramai ibubapa, para guru dan murid yang mahukannya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mahukan bahan ini di Download Dskp Sains Tahun 4 Yang Dapat Di Cetak Dengan Senang. Semoga dimanfaatkan.

Add Comment