Download Dskp Pendidikan Moral Tingkatan 4 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Mudah

rpt 2019 kssr tahun 4 pendidikan moral assalamualaikum dan selamat sejahtera alhamdulillah perkongsian kali ini diteruskan dengan rancangan pengajaranrpt 2019 kssr tahun 4 pendidikan moral di ambil dari bahan berikut : sistemguruonline.my

Apa khabar semua dan bersyukur sebab anda singgah lagi ke ruangan perkongsian ilmu ini. Anda mencari DSKP Pendidikan Moral Tingkatan 4

Anda sangat beruntung sebab pada hari yang mulia ini saya hendak tunjukkan kepada anda iaitu DSKP Pendidikan Moral Tingkatan 4

Berikut Ialah DSKP Pendidikan Moral Tingkatan 4

rpt 2019 kssr tahun 4 pendidikan moral assalamualaikum dan selamat sejahtera alhamdulillah perkongsian kali ini diteruskan dengan rancangan pengajaranrpt 2019 kssr tahun 4 pendidikan moral di ambil dari bahan berikut : sistemguruonline.my

Sebelum pergi lebih jauh, mari kita lihat dahulu serba ringkas mengenai DSKP ini. Kita belajar secara umum sahaja

Pelajari Apa itu DSKP dan Impaknya

DSKP atau nama asalnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah 1 dokumen yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini direka khas bagi membantu memudahkan guru membuat pentaksiran dalam PDPC.

Kewujudan DSKP dikatakan dapat memudahkan guru kerana kita hanya perlu menggunakan satu fail (DSKP) sahaja untuk melakukan proses PDPC. Secara konklusinya, DSKP ini mengandungi Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Kenali Apa itu Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik tentang perkara yang pelajar mesti ketahui dan boleh dilakukan dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran dan nilai.

Bila Perlu Guna Standard Pembelajaran?

  • 1 penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Bila Perlu Guna Standard Prestasi?

  • Para guru mentaksir pencapaian murid melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Fail-fail Berikut

Download Dskp Pendidikan Moral Tingkatan 4 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Mudah ini merupakan hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui telegram atau mana-mana media sosial yang lain. Admin di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk peringatan kepada semua, tiada satupun DSKP Pendidikan Moral Tingkatan 4 yang kami berikan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat himpunan ilmu sahaja untuk memudahkan para guru mendapatkannya.

Saya sangat berharap agar bahan ini bermanfaat untuk anda semua.

Nama Bahan : DSKP Pendidikan Moral Tingkatan 4

Format Fail : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Dapatkan Bahan :  DSKP Pendidikan Moral Tingkatan 4

Selamat Mendownload & Jumpa Lagi Nanti

Akhir kata sebelum berpisah, admin berharap agar anda dapat viralkan bahan ini kepada semua. Jangan ketinggalan untuk tekan butang share dan kongsikan imej ini semua di google plus anda. Ya, kongsikan ilmu bermanfaat agar lebih ramai mendapat bahannya ini.

Terima kasih kerana sokong ke edu web kami ini. Untuk pemberitahuan post di atas iaitu Download Dskp Pendidikan Moral Tingkatan 4 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Mudah di tulis oleh admin pada 2019-03-02 20:48:42.

Hari ini kami ingin beritahu bahawa pihak admin telah publishkan satu artikel yang sangat bermanfaat untuk ibubapa dapatkan iaitu Download Dskp Pendidikan Moral Tingkatan 4 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Mudah.

Kami faham ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mencari bahan ini di Download Dskp Pendidikan Moral Tingkatan 4 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Mudah. Semoga berguna.

Add Comment