Himpunan Dskp Pendidikan Jasmani Tahun 3 Yang Boleh Di Cetak Dengan Mudah

download imagepelbagai teka silang kata sains tahun 3 yang sangat power untuk di ambil dari blog berikut : menulismenconteng.my

Salam silaturrahim dan terima kasih sebab mari lagi ke ruangan perkongsian ilmu ini. Adakah anda sedang mencari DSKP Pendidikan Jasmani Tahun 3

Anda sangat bertuah sebab pada kali ini admin akan kongsikan dengan anda tentang DSKP Pendidikan Jasmani Tahun 3

Jom Dapatkan DSKP Pendidikan Jasmani Tahun 3

download imagepelbagai teka silang kata sains tahun 3 yang sangat power untuk di ambil dari blog berikut : menulismenconteng.my

Sebelum terlanjur pergi ke perkara lain, jom kita belajar dulu serba sikit apa itu DSKP ini. Kita belajar secara umum sahaja

Dalami Apa itu DSKP dan Kelebihannya

DSKP atau nama asalnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah 1 maklumat yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini direka bagi menolong memudahkan para guru melaksanakan pentaksiran dalam PDPC.

DSKP ini dikatakan mampu memudahkan para cikgu kerana mereka hanya merujuk satu dokumen (DSKP) sahaja bagi melakukan proses PDPC. Untuk perhatian semua, DSKP ini hasil gabungan antara Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Bila Perlu Guna Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik mengenai perkara yang murid-murid patut ketahui dan boleh dilakukan dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran serta nilai.

Apa Guna Standard Pembelajaran?

  • 1 penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Penerangan Ringkas Standard Prestasi?

  • Guru mentaksir pencapaian pelajar melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Data-data Berikut

Himpunan Dskp Pendidikan Jasmani Tahun 3 Yang Boleh Di Cetak Dengan Mudah ini merupakan hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui pinterest atau mana-mana media sosial yang lain. Saya di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk rujukan kepada semua, tiada satupun DSKP Pendidikan Jasmani Tahun 3 yang kami upload ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat perkongsian ilmu sahaja bagi memudahkan para guru mendapatkannya.

Saya sangat berharap agar artikel ini bermanfaat untuk semua.

Nama Bahan : DSKP Pendidikan Jasmani Tahun 3

Format Fail : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Link Bahan :  DSKP Pendidikan Jasmani Tahun 3

Selamat Mendownload & Datang Lagi Nanti

Akhir kata sebelum berpisah, pihak kami berharap agar anda dapat kongsikan bahan ini kepada semua. Jangan malas untuk tekan butang share dan kongsikan post ini semua di google plus anda. Ya, sebarkan ilmu bermanfaat agar lebih ramai mendapat ilmunya ini.

Terima kasih kerana sokong ke website kami ini. Untuk nota bahan di atas iaitu Himpunan Dskp Pendidikan Jasmani Tahun 3 Yang Boleh Di Cetak Dengan Mudah di tulis oleh admin pada 2019-02-04 09:43:42.

Pada kali ini kami ingin war-warkan bahawa saya telah menulis satu post yang sangat bermanfaat untuk guru-guru download iaitu Himpunan Dskp Pendidikan Jasmani Tahun 3 Yang Boleh Di Cetak Dengan Mudah.

Kami rasa ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mencari bahan ini di Himpunan Dskp Pendidikan Jasmani Tahun 3 Yang Boleh Di Cetak Dengan Mudah. Semoga bermanfaat.

Add Comment