Download Dskp Pendidikan Jasmani Dan Kesihatan Tingkatan 3 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Mudah

rpt tingkatan 3 2 pngrpt rancangan pengajaran tahunan tingkatan 3 subjek pendidikan islam di ambil dari sumber berikut : sistemguruonline.my

Selamat petang semua dan terima kasih sebab singgah lagi ke laman pendidikan ini. Betultak jika saya kata anda sedang mencari DSKP Pendidikan Jasmani dan Kesihatan Tingkatan 3

Anda sangat beruntung kerana kali ini admin akan kongsikan dengan anda iaitu DSKP Pendidikan Jasmani dan Kesihatan Tingkatan 3

Lebih Banyak DSKP Pendidikan Jasmani dan Kesihatan Tingkatan 3

rpt tingkatan 3 2 pngrpt rancangan pengajaran tahunan tingkatan 3 subjek pendidikan islam di ambil dari sumber berikut : sistemguruonline.my

Sebelum pergi lebih jauh, mari kita lihat dahulu serba sikit apa itu DSKP ini. Kita belajar secara umum sahaja

Fahami Apa itu DSKP dan Fungsinya

DSKP atau sebutan asalnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah satu maklumat yang mengintegrasikan kurikulum dan pentaksiran. DSKP ini direka khas untuk membantu memudahkan para guru melakukan pentaksiran dalam PDPC.

Kewujudan DSKP dikatakan mampu memudahkan pendidikan kerana mereka hanya perlu merujuk satu dokumen (DSKP) sahaja untuk menjalankan PDPC. Untuk perhatian semua, DSKP ini mengandungi Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Apa pula Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik tentang perkara yang pelajar mesti ketahui dan boleh dilakukan dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran serta nilai.

Bila Perlu Guna Standard Pembelajaran?

  • 1 penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Maksud Standard Prestasi?

  • Cikgu mentaksir pencapaian murid melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Dokumen Berikut

Download Dskp Pendidikan Jasmani Dan Kesihatan Tingkatan 3 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Mudah ini ialah hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui telegram atau mana-mana media sosial yang lain. Saya di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk penjelasan kepada semua, tiada satupun DSKP Pendidikan Jasmani dan Kesihatan Tingkatan 3 yang kami publish ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat perkongsian bahan-bahan sahaja untuk memudahkan para guru mendapatkannya.

Kami semua sangat berharap agar bahan ini bermanfaat untuk anda semua.

Nama Bahan : DSKP Pendidikan Jasmani dan Kesihatan Tingkatan 3

Format Fail : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Link Download Fail :  DSKP Pendidikan Jasmani dan Kesihatan Tingkatan 3

Selamat Mendownload & Jumpa Lagi Lain Kali

Akhir sekali sebelum berpisah, kami semua berharap agar anda dapat kongsikan bahan ini kepada semua. Jangan malas untuk tekan butang share dan kongsikan artikel ini semua di media sosial anda. Ya, share artikel bermanfaat agar lebih ramai mendapat bahannya ini.

Terima kasih kerana menyokong ke blog pendidikan kami ini. Untuk peringatan post di atas iaitu Download Dskp Pendidikan Jasmani Dan Kesihatan Tingkatan 3 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Mudah di tulis oleh admin pada 2019-03-03 19:17:42.

Pada hari ini kami ingin war-warkan bahawa sidang admin telah publishkan satu artikel yang sangat bagus untuk guru-guru print iaitu Download Dskp Pendidikan Jasmani Dan Kesihatan Tingkatan 3 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Mudah.

Kami yakin ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mencari bahan ini di Download Dskp Pendidikan Jasmani Dan Kesihatan Tingkatan 3 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Mudah. Semoga dimanfaatkan.

Add Comment