Himpunan Dskp Pendidikan Jasmani Dan Kesihatan Tingkatan 2 Yang Boleh Di Download Dengan Segera

aktiviti praktis penilaian dskp pendidikan kesihatan tahun 6aktiviti praktis penilaian dskp pendidikan kesihatan tahun 6 di ambil dari post berikut : pustakasaujana.com.my

Assalamualaikum warahmatullahi wabarokatuh dan bersyukur sebab mari lagi ke eduweb ini. Anda mencari DSKP Pendidikan Jasmani dan Kesihatan Tingkatan 2

Anda sangat bernasib baik oleh sebab untuk kali ini pihak kami akan berikan kepada anda iaitu DSKP Pendidikan Jasmani dan Kesihatan Tingkatan 2

Perkongsian DSKP Pendidikan Jasmani dan Kesihatan Tingkatan 2

aktiviti praktis penilaian dskp pendidikan kesihatan tahun 6aktiviti praktis penilaian dskp pendidikan kesihatan tahun 6 di ambil dari post berikut : pustakasaujana.com.my

Sebelum ke bab seterusnya, jom kita belajar dulu serba sikit apa itu DSKP ini. Ya, ringkas sahaja jangan risau

Kenali Apa itu DSKP dan Fungsinya

DSKP atau nama asalnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah satu maklumat yang mengintegrasikan kurikulum dan pentaksiran. DSKP ini telah dibuat untuk membantu memudahkan cikgu melaksanakan pentaksiran dalam PDPC.

DSKP ini dikatakan dapat menolong para pendidik kerana mereka hanya perlu merujuk satu fail (DSKP) sahaja bagi melakukan proses PDPC. Untuk perhatian semua, DSKP ini mempunyai Standard Kandungan, Standard Pembelajaran serta Standard Prestasi.

Apa Kegunaan Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik tentang perkara yang para pelajar patut ketahui dan boleh dibuat dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran dan nilai.

Apa yang di Maksudkan Standard Pembelajaran?

  • 1 penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Bagaimana Nak Guna Standard Prestasi?

  • Guru mentaksir pencapaian murid melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Data Berikut

Himpunan Dskp Pendidikan Jasmani Dan Kesihatan Tingkatan 2 Yang Boleh Di Download Dengan Segera ini ialah hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui telegram atau mana-mana media sosial yang lain. Admin di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk pemberitahuan kepada semua, tiada satupun DSKP Pendidikan Jasmani dan Kesihatan Tingkatan 2 yang kami tuliskan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat himpunan ilmu sahaja bagi memudahkan para guru mendapatkannya.

Saya sangat berharap agar bahan ini bermanfaat untuk semua.

Nama Fail : DSKP Pendidikan Jasmani dan Kesihatan Tingkatan 2

Format Bahan : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Muat Turun Bahan :  DSKP Pendidikan Jasmani dan Kesihatan Tingkatan 2

Selamat Memuat turun & Datang Lagi Nanti

Akhir kata sebelum berpisah, admin berharap agar anda dapat kongsikan bahan ini kepada semua. Jangan takut untuk tekan butang share dan kongsikan imej ini semua di telegram anda. Ya, viralkan ilmu bermanfaat agar lebih ramai mendapat manfaatnya ini.

Terima kasih kerana sokong ke laman pendidikan kami ini. Untuk peringatan post di atas iaitu Himpunan Dskp Pendidikan Jasmani Dan Kesihatan Tingkatan 2 Yang Boleh Di Download Dengan Segera di tulis oleh admin pada 2019-01-16 12:25:42.

Pada kali ini kami ingin war-warkan bahawa pihak admin telah menulis satu bahan yang sangat bermanfaat untuk guru-guru download iaitu Himpunan Dskp Pendidikan Jasmani Dan Kesihatan Tingkatan 2 Yang Boleh Di Download Dengan Segera.

Kami tahu ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mahukan informasi ini di Himpunan Dskp Pendidikan Jasmani Dan Kesihatan Tingkatan 2 Yang Boleh Di Download Dengan Segera. Semoga digunakan.

Add Comment