Himpunan Dskp Pendidikan islam Tingkatan 4 Yang Dapat Di Download Dengan Segera

dokumen standard kurikulum dan pentaksiran dskp by maryati mohd amin on prezidokumen standard kurikulum dan pentaksiran dskp by maryati mohd di ambil dari artikel berikut : prezi.com

Selamat pagi semua dan terima kasih kerana anda singgah lagi ke tempat perkongsian ini. Adakah anda sedang mencari DSKP Pendidikan Islam Tingkatan 4

Anda sangat langkah kanan sebab pada hari yang mulia ini pihak admin akan tunjukkan kepada anda bahan-bahan DSKP Pendidikan Islam Tingkatan 4

Jom Download DSKP Pendidikan Islam Tingkatan 4

dokumen standard kurikulum dan pentaksiran dskp by maryati mohd amin on prezidokumen standard kurikulum dan pentaksiran dskp by maryati mohd di ambil dari artikel berikut : prezi.com

Sebelum pergi lebih jauh, jom kita fahami dahulu serba ringkas apa itu DSKP ini. Ya, ringkas sahaja jangan risau

Pelajari Apa maksud DSKP dan Kegunaannya

DSKP atau nama asalnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah satu fail yang mengintegrasikan kurikulum dan pentaksiran. DSKP ini telah dibuat bagi menolong memudahkan para pendidik membuat pentaksiran dalam PDPC.

DSKP dikatakan dapat menolong cikgu kerana kita hanya merujuk satu fail (DSKP) sahaja bagi menjalankan PDPC. Untuk perhatian semua, DSKP ini mempunyai Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Penerangan Ringkas Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik mengenai perkara yang pelajar perlu ketahui dan boleh dilakukan dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran dan nilai.

Bila Perlu Guna Standard Pembelajaran?

  • 1 penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Bagaimana Nak Guna Standard Prestasi?

  • Para guru mentaksir pencapaian pelajar melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Dokumen Berikut

Himpunan Dskp Pendidikan islam Tingkatan 4 Yang Dapat Di Download Dengan Segera ini ialah hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui twitter atau mana-mana media sosial yang lain. Kami di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk pemberitahuan kepada semua, tiada satupun DSKP Pendidikan Islam Tingkatan 4 yang kami tuliskan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat himpunan ilmu sahaja bagi memudahkan para guru mendapatkannya.

Pihak Admin sangat berharap agar bahan ini bermanfaat untuk semua.

Nama Bahan : DSKP Pendidikan Islam Tingkatan 4

Format Fail : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Link Download Fail :  DSKP Pendidikan Islam Tingkatan 4

Selamat Mendownload & Datang Lagi Lain Kali

Akhir sekali sebelum berpisah, pihak admin berharap agar anda dapat sebarkan bahan ini kepada semua. Jangan lupa untuk tekan butang share dan kongsikan bahan ini semua di facebook anda. Ya, viralkan artikel bermanfaat agar lebih ramai mendapat manfaatnya ini.

Terima kasih kerana singgah ke blog kami ini. Untuk pengetahuan bahan di atas iaitu Himpunan Dskp Pendidikan islam Tingkatan 4 Yang Dapat Di Download Dengan Segera di tulis oleh admin pada 2018-12-22 22:37:42.

Pada kali ini kami ingin nyatakan bahawa sidang admin telah publishkan satu artikel yang sangat berguna untuk guru-guru download iaitu Himpunan Dskp Pendidikan islam Tingkatan 4 Yang Dapat Di Download Dengan Segera.

Kami tahu ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mahukan bahan ini di Himpunan Dskp Pendidikan islam Tingkatan 4 Yang Dapat Di Download Dengan Segera. Semoga digunakan.

Add Comment