Dapatkan Dskp Pendidikan islam Tahun 1 Yang Dapat Di Cetak Dengan Segera

pppm tahun 1panduan perkembangan pembelajaran murid pppm tahun 1 kssr sumber di ambil dari pemilik berikut : sumberpendidikan.com

Salam berkenalan dan seronok kerana anda mari lagi ke raudah ini. Betultak jika saya kata anda sedang mencari DSKP Pendidikan Islam Tahun 1

Anda sangat langkah kanan sebab pada hari ini kami hendak tunjukkan kepada anda iaitu DSKP Pendidikan Islam Tahun 1

Jom Lihat DSKP Pendidikan Islam Tahun 1

pppm tahun 1panduan perkembangan pembelajaran murid pppm tahun 1 kssr sumber di ambil dari pemilik berikut : sumberpendidikan.com

Sebelum kita ke link download, jom kita belajar dulu serba ringkas apa itu DSKP ini. Kita belajar serba ringkas sahaja

Fahami Apa maksud DSKP dan Kegunaannya

DSKP atau yang sebenarnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah 1 maklumat yang mengintegrasikan kurikulum dan pentaksiran. DSKP ini direka khas untuk membantu memudahkan para cikgu membuat pentaksiran dalam PDPC.

Kewujudan DSKP dikatakan dapat memudahkan guru kerana mereka hanya perlu menggunakan satu fail (DSKP) sahaja bagi menjalankan proses PDPC. Secara ringkasnya, DSKP ini hasil gabungan antara Standard Kandungan, Standard Pembelajaran serta Standard Prestasi.

Bagaimana Nak Guna Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik mengenai perkara yang murid-murid perlu ketahui dan boleh dibuat dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran serta nilai.

Apa yang di Maksudkan Standard Pembelajaran?

  • Satu penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Bila Perlu Guna Standard Prestasi?

  • Cikgu mentaksir pencapaian murid melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Data-data Berikut

Dapatkan Dskp Pendidikan islam Tahun 1 Yang Dapat Di Cetak Dengan Segera ini merupakan hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui facebook atau mana-mana media sosial yang lain. Kami di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk pengumuman kepada semua, tiada satupun DSKP Pendidikan Islam Tahun 1 yang kami kongsikan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat perkongsian dokumen sahaja bagi memudahkan para guru mendapatkannya.

Pihak Admin sangat berharap agar post ini bermanfaat untuk semua.

Nama Bahan : DSKP Pendidikan Islam Tahun 1

Format Fail : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Muat Turun Bahan :  DSKP Pendidikan Islam Tahun 1

Selamat Mendownload & Datang Lagi Lain Kali

Akhir sekali sebelum berpisah, admin berharap agar anda dapat sebarkan bahan ini kepada semua. Jangan lupa untuk tekan butang share dan kongsikan bahan ini semua di facebook anda. Ya, share benda bermanfaat agar lebih ramai mendapat bahannya ini.

Terima kasih kerana suport ke edu web kami ini. Untuk perkongsian artikel di atas iaitu Dapatkan Dskp Pendidikan islam Tahun 1 Yang Dapat Di Cetak Dengan Segera di tulis oleh admin pada 2019-02-08 04:24:42.

Pada hari ini kami ingin nyatakan bahawa saya telah publishkan satu perkongsian yang sangat bermakna untuk ibubapa print iaitu Dapatkan Dskp Pendidikan islam Tahun 1 Yang Dapat Di Cetak Dengan Segera.

Kami tahu ramai ibubapa, para guru dan murid yang mahukannya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mahukan bahan ini di Dapatkan Dskp Pendidikan islam Tahun 1 Yang Dapat Di Cetak Dengan Segera. Semoga digunakan.

Add Comment