Kumpulan Dskp Grafik Komunikasi Teknikal Tingkatan 5 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Senang

52kssm baru di ambil dari website berikut : slideshare.net

Semoga semua sihat bersyukur sangat sebab mari lagi ke perpustakaan maya ini. Adakah anda tengah mencari DSKP Grafik Komunikasi Teknikal Tingkatan 5

Anda sangat bertuah sebab kali ini pihak admin hendak berikan kepada anda iaitu DSKP Grafik Komunikasi Teknikal Tingkatan 5

Jom Lihat DSKP Grafik Komunikasi Teknikal Tingkatan 5

52kssm baru di ambil dari website berikut : slideshare.net

Sebelum ke bab seterusnya, mari kita lihat dahulu serba sikit tentang DSKP ini. Kita belajar serba ringkas sahaja

Kenali Apa itu DSKP dan Impaknya

DSKP atau sebutan asalnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah satu maklumat yang mengintegrasikan kurikulum dan pentaksiran. DSKP ini telah dibuat bagi membantu memudahkan cikgu menyiapkan pentaksiran dalam PDPC.

DSKP dikatakan dapat memudahkan para guru kerana mereka hanya perlu merujuk satu fail (DSKP) sahaja untuk melaksanakan PDPC. Untuk perhatian semua, DSKP ini mempunyai Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Apa pula Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik tentang perkara yang murid mesti ketahui dan boleh dilakukan dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran serta nilai.

Bagaimana Nak Guna Standard Pembelajaran?

  • Satu penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Bila Perlu Guna Standard Prestasi?

  • Guru mentaksir pencapaian pelajar melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Data-data Berikut

Kumpulan Dskp Grafik Komunikasi Teknikal Tingkatan 5 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Senang ini merupakan hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui facebook atau mana-mana media sosial yang lain. Saya di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk pengetahuan kepada semua, tiada satupun DSKP Grafik Komunikasi Teknikal Tingkatan 5 yang kami tuliskan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat perkongsian bahan-bahan sahaja bagi memudahkan para guru mendapatkannya.

Pihak Admin sangat berharap agar post ini bermanfaat untuk anda semua.

Nama Bahan : DSKP Grafik Komunikasi Teknikal Tingkatan 5

Format Bahan : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Link Fail :  DSKP Grafik Komunikasi Teknikal Tingkatan 5

Selamat Mendownload & Datang Lagi Nanti

Akhir kata sebelum berpisah, kami semua berharap agar anda dapat share bahan ini kepada semua. Jangan takut untuk tekan butang share dan kongsikan imej ini semua di google plus anda. Ya, kongsikan benda bermanfaat agar lebih ramai mendapat ilmunya ini.

Terima kasih kerana sokong ke blog pendidikan kami ini. Untuk nota post di atas iaitu Kumpulan Dskp Grafik Komunikasi Teknikal Tingkatan 5 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Senang di tulis oleh admin pada 2018-12-15 09:05:42.

Kali ini kami ingin war-warkan bahawa sidang admin telah menulis satu bahan yang sangat berguna untuk ibubapa cetak iaitu Kumpulan Dskp Grafik Komunikasi Teknikal Tingkatan 5 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Senang.

Kami tahu ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mencari informasi ini di Kumpulan Dskp Grafik Komunikasi Teknikal Tingkatan 5 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Senang. Semoga dimanfaatkan.

Add Comment