Senarai Dskp Geografi Tingkatan 3 Yang Boleh Di Cetak Dengan Senang

mastery kssm sains science tingkatan 3pelangi 19 mastery kssm sains science tingkatan 3 topbooks plt di ambil dari artikel berikut : topbooks.my

Assalamualaikum semua dan bersyukur kerana datang lagi ke ruang perkongsian ini. Adakah anda tengah mencari DSKP Geografi Tingkatan 3

Anda sangat langkah kanan sebab pada kali ini kami hendak tunjukkan kepada anda iaitu DSKP Geografi Tingkatan 3

Ini Ialah DSKP Geografi Tingkatan 3

mastery kssm sains science tingkatan 3pelangi 19 mastery kssm sains science tingkatan 3 topbooks plt di ambil dari artikel berikut : topbooks.my

Sebelum terlanjur pergi ke perkara lain, jom kita fahami dahulu serba sikit mengenai DSKP ini. Jangan risau, sikit sahaja

Dalami Apa maksud DSKP dan Kesannya

DSKP atau nama asalnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah 1 maklumat yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini telah direka khas bagi menolong memudahkan pendidikan melaksanakan pentaksiran dalam PDPC.

DSKP ini dikatakan dapat memudahkan guru kerana kita hanya perlu menggunakan satu fail (DSKP) sahaja untuk melakukan proses PDPC. Sebagai maklumat, DSKP ini mengandungi Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Kenali Apa itu Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik mengenai perkara yang para pelajar perlu ketahui dan boleh dibuat dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran dan nilai.

Apa Kegunaan Standard Pembelajaran?

  • 1 penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Bagaimana Nak Guna Standard Prestasi?

  • Cikgu mentaksir perkembangan pelajar melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Fail-fail Berikut

Senarai Dskp Geografi Tingkatan 3 Yang Boleh Di Cetak Dengan Senang ini ialah hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui twitter atau mana-mana media sosial yang lain. Saya di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk rujukan kepada semua, tiada satupun DSKP Geografi Tingkatan 3 yang kami berikan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat himpunan bahan-bahan sahaja bagi memudahkan para guru mendapatkannya.

Kami semua sangat berharap agar artikel ini bermanfaat untuk anda semua.

Nama Bahan : DSKP Geografi Tingkatan 3

Format Fail : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Muat Turun Fail :  DSKP Geografi Tingkatan 3

Selamat Memuat turun & Datang Lagi Lain Kali

Akhir kata sebelum berpisah, kami berharap agar anda dapat kongsikan bahan ini kepada semua. Jangan malas untuk tekan butang share dan kongsikan artikel ini semua di instagram anda. Ya, sebarkan artikel bermanfaat agar lebih ramai mendapat ilmunya ini.

Terima kasih kerana menyokong ke website kami ini. Untuk nota artikel di atas iaitu Senarai Dskp Geografi Tingkatan 3 Yang Boleh Di Cetak Dengan Senang di tulis oleh admin pada 2018-10-25 07:58:42.

Hari ini kami ingin beritahu bahawa sidang admin telah kongsikan satu post yang sangat berguna untuk murid-murid download iaitu Senarai Dskp Geografi Tingkatan 3 Yang Boleh Di Cetak Dengan Senang.

Kami teka ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mahukan bahan ini di Senarai Dskp Geografi Tingkatan 3 Yang Boleh Di Cetak Dengan Senang. Semoga dimanfaatkan.

Add Comment