Muat Turun Dskp Geografi Tingkatan 2 Yang Boleh Di Download Dengan Senang

product image revisi smart kssm geografi tingkatan 2ilmubakti18 revisi smart kssm geografi tingkatan 2 topbooks plt di ambil dari pemilik berikut : topbooks.my

Assalamualaikum semua dan terima kasih kerana singgah lagi ke ruangan perkongsian ilmu ini. Betultak jika saya kata anda sedang mencari DSKP Geografi Tingkatan 2

Anda sangat bernasib baik sebab pada kali ini pihak admin hendak berikan kepada anda bahan-bahan DSKP Geografi Tingkatan 2

Mari Teruskan ke DSKP Geografi Tingkatan 2

product image revisi smart kssm geografi tingkatan 2ilmubakti18 revisi smart kssm geografi tingkatan 2 topbooks plt di ambil dari pemilik berikut : topbooks.my

Sebelum pergi lebih jauh, jom kita belajar dulu serba sikit mengenai DSKP ini. Jangan risau, sikit sahaja

Pelajari Apa maksud DSKP dan Kesannya

DSKP atau nama asalnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah satu fail yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini telah direka khas bagi menolong memudahkan para guru melakukan pentaksiran dalam PDPC.

DSKP dikatakan mampu menolong guru kerana kita hanya perlu menggunakan satu dokumen (DSKP) sahaja bagi melaksanakan PDPC. Secara konklusinya, DSKP ini mempunyai Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Bagaimana Nak Guna Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik mengenai perkara yang murid-murid mesti ketahui dan boleh dibuat dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran dan nilai.

Bila Perlu Guna Standard Pembelajaran?

  • Satu penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Bagaimana Nak Guna Standard Prestasi?

  • Para guru mentaksir perkembangan pelajar melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Fail-fail Berikut

Muat Turun Dskp Geografi Tingkatan 2 Yang Boleh Di Download Dengan Senang ini merupakan hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui twitter atau mana-mana media sosial yang lain. Kami di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk peringatan kepada semua, tiada satupun DSKP Geografi Tingkatan 2 yang kami kongsikan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat himpunan ilmu sahaja bagi memudahkan para guru mendapatkannya.

Kami semua sangat berharap agar artikel ini bermanfaat untuk anda semua.

Nama Fail : DSKP Geografi Tingkatan 2

Format Bahan : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Link Bahan :  DSKP Geografi Tingkatan 2

Selamat Mendownload & Datang Lagi Lain Kali

Akhir kata sebelum berpisah, kami berharap agar anda dapat kongsikan bahan ini kepada semua. Jangan malas untuk tekan butang share dan kongsikan artikel ini semua di instagram anda. Ya, viralkan ilmu bermanfaat agar lebih ramai mendapat manfaatnya ini.

Terima kasih kerana suport ke laman web kami ini. Untuk perkongsian bahan di atas iaitu Muat Turun Dskp Geografi Tingkatan 2 Yang Boleh Di Download Dengan Senang di tulis oleh admin pada 2018-12-18 05:17:42.

Hari ini kami ingin nyatakan bahawa pihak kami telah kongsikan satu perkongsian yang sangat bermanfaat untuk murid-murid print iaitu Muat Turun Dskp Geografi Tingkatan 2 Yang Boleh Di Download Dengan Senang.

Kami yakin ramai ibubapa, para guru dan murid yang mahukannya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mencari bahan ini di Muat Turun Dskp Geografi Tingkatan 2 Yang Boleh Di Download Dengan Senang. Semoga digunakan.

Add Comment