Muat Turun Dskp Bahasa Melayu Tingkatan 1 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Cepat

download imagerpt 2018 tingkatan 1 subjek bahasa melayu pendidikan abad ke 21 di ambil dari website berikut : menulismenconteng.my

Salam kerahmatan bersyukur sangat sebab mari lagi ke rumah digital ini. Betultak jika saya kata anda sedang mencari DSKP Bahasa Melayu Tingkatan 1

Anda sangat beruntung kerana perkongsian kali ini saya hendak tunjukkan kepada anda tentang DSKP Bahasa Melayu Tingkatan 1

Mari Teruskan ke DSKP Bahasa Melayu Tingkatan 1

download imagerpt 2018 tingkatan 1 subjek bahasa melayu pendidikan abad ke 21 di ambil dari website berikut : menulismenconteng.my

Sebelum kita ke link download, apa kata admin terangkan dulu serba sikit apa itu DSKP ini. Jangan risau, sikit sahaja

Dekati Apa itu DSKP dan Kegunaannya

DSKP atau nama panjangnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran merupakan satu fail yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini dibentuk untuk membantu memudahkan cikgu membuat pentaksiran dalam PDPC.

DSKP dikatakan mampu memudahkan para guru kerana kita hanya perlu melihat satu fail (DSKP) sahaja bagi menjalankan proses PDPC. Sebagai maklumat, DSKP ini mempunyai Standard Kandungan, Standard Pembelajaran serta Standard Prestasi.

Penerangan Ringkas Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik tentang perkara yang murid-murid mesti ketahui dan boleh dilakukan dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran dan nilai.

Apa pula Standard Pembelajaran?

  • Satu penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Apa Guna Standard Prestasi?

  • Para guru mentaksir pencapaian murid melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Dokumen-dokumen Berikut

Muat Turun Dskp Bahasa Melayu Tingkatan 1 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Cepat ini ialah hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui pinterest atau mana-mana media sosial yang lain. Saya di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk pemberitahuan kepada semua, tiada satupun DSKP Bahasa Melayu Tingkatan 1 yang kami share ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat himpunan bahan-bahan sahaja untuk memudahkan para guru mendapatkannya.

Saya sangat berharap agar perkongsian ini bermanfaat untuk anda semua.

Nama Fail : DSKP Bahasa Melayu Tingkatan 1

Format Bahan : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Link Fail :  DSKP Bahasa Melayu Tingkatan 1

Selamat Memuat turun & Datang Lagi Nanti

Akhir kata sebelum berpisah, admin berharap agar anda dapat viralkan bahan ini kepada semua. Jangan takut untuk tekan butang share dan kongsikan imej ini semua di google plus anda. Ya, sebarkan bahan bermanfaat agar lebih ramai mendapat manfaatnya ini.

Terima kasih kerana menyokong ke edu web kami ini. Untuk pengetahuan post di atas iaitu Muat Turun Dskp Bahasa Melayu Tingkatan 1 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Cepat di tulis oleh admin pada 2019-02-14 18:53:42.

Pada hari ini kami ingin nyatakan bahawa pihak admin telah kongsikan satu bahan yang sangat bermakna untuk guru-guru download iaitu Muat Turun Dskp Bahasa Melayu Tingkatan 1 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Cepat.

Kami teka ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mahukan informasi ini di Muat Turun Dskp Bahasa Melayu Tingkatan 1 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Cepat. Semoga dimanfaatkan.

Add Comment