Kumpulan Dskp Bahasa Melayu Tahun 4 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Cepat

dskp sains tahun 4 1 638 jpgdskp sains tahun 4 di ambil dari blog berikut : slideshare.net

Salam berkenalan bersyukur sangat kerana anda mari ke taman ilmu ini. Adakah anda sedang mencari DSKP Bahasa Melayu Tahun 4

Anda sangat bertuah oleh kerana untuk kali ini pihak admin hendak kongsikan dengan anda bahan-bahan DSKP Bahasa Melayu Tahun 4

Perkongsian DSKP Bahasa Melayu Tahun 4

dskp sains tahun 4 1 638 jpgdskp sains tahun 4 di ambil dari blog berikut : slideshare.net

Sebelum terlanjur pergi ke perkara lain, jom kita fahami dahulu serba ringkas mengenai DSKP ini. Jangan risau, sikit sahaja

Fahami Apa maksud DSKP dan Kegunaannya

DSKP atau nama asalnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran merupakan satu dokumen yang mengintegrasikan kurikulum dan pentaksiran. DSKP ini dibentuk untuk menolong memudahkan para cikgu melaksanakan pentaksiran dalam PDPC.

DSKP ini dikatakan dapat menolong para guru kerana mereka hanya perlu melihat satu dokumen (DSKP) sahaja bagi melaksanakan PDPC. Sebagai maklumat, DSKP ini mempunyai Standard Kandungan, Standard Pembelajaran serta Standard Prestasi.

Penerangan Ringkas Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik mengenai perkara yang para pelajar patut ketahui dan boleh dibuat dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran dan nilai.

Kenali Apa itu Standard Pembelajaran?

  • Satu penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Apa Kegunaan Standard Prestasi?

  • Guru mentaksir pencapaian murid melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Fail Berikut

Kumpulan Dskp Bahasa Melayu Tahun 4 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Cepat ini ialah hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui facebook atau mana-mana media sosial yang lain. Admin di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk peringatan kepada semua, tiada satupun DSKP Bahasa Melayu Tahun 4 yang kami upload ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat himpunan bahan-bahan sahaja untuk memudahkan para guru mendapatkannya.

Pihak Admin sangat berharap agar perkongsian ini bermanfaat untuk semua.

Nama Fail : DSKP Bahasa Melayu Tahun 4

Format Bahan : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Link Download Fail :  DSKP Bahasa Melayu Tahun 4

Selamat Memuat turun & Jumpa Lagi Lain Kali

Akhir sekali sebelum berpisah, pihak ridaksi berharap agar anda dapat viralkan bahan ini kepada semua. Jangan malas untuk tekan butang share dan kongsikan post ini semua di facebook anda. Ya, sebarkan benda bermanfaat agar lebih ramai mendapat ilmunya ini.

Terima kasih kerana datang ke edu web kami ini. Untuk pemberitahuan artikel di atas iaitu Kumpulan Dskp Bahasa Melayu Tahun 4 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Cepat di tulis oleh admin pada 2019-01-30 16:09:42.

Pada hari ini kami ingin war-warkan bahawa saya telah publishkan satu bahan yang sangat bermanfaat untuk ibubapa download iaitu Kumpulan Dskp Bahasa Melayu Tahun 4 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Cepat.

Kami teka ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mahukan bahan ini di Kumpulan Dskp Bahasa Melayu Tahun 4 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Cepat. Semoga bermanfaat.

Add Comment