Muat Turun Dskp Bahasa Arab Tahun 3 Yang Boleh Di Cetak Dengan Senang

lengkap dskp tahun 1 hingga tahun 6 kssr 2018lengkap dskp tahun 1 hingga tahun 6 kssr 2018 sumber pendidikan di ambil dari sumber berikut : sumberpendidikan.com

Selamat pagi semua dan bersyukur kerana datang ke taman ilmu ini. Adakah anda tengah mencari DSKP Bahasa Arab Tahun 3

Anda sangat beruntung kerana kali ini admin akan kongsikan dengan anda tentang DSKP Bahasa Arab Tahun 3

Jom Download DSKP Bahasa Arab Tahun 3

lengkap dskp tahun 1 hingga tahun 6 kssr 2018lengkap dskp tahun 1 hingga tahun 6 kssr 2018 sumber pendidikan di ambil dari sumber berikut : sumberpendidikan.com

Sebelum kita ke link download, apa kata admin terangkan dulu serba ringkas apa itu DSKP ini. Jangan risau, sikit sahaja

Kenali Apa itu DSKP dan Kegunaannya

DSKP atau yang sebenarnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah satu fail yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini dibentuk untuk menolong memudahkan guru membuat pentaksiran dalam PDPC.

DSKP dikatakan mampu menolong para pendidik kerana kita hanya perlu menggunakan satu dokumen (DSKP) sahaja bagi melakukan proses PDPC. Secara ringkasnya, DSKP ini mengandungi Standard Kandungan, Standard Pembelajaran serta Standard Prestasi.

Kenali Apa itu Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik tentang perkara yang pelajar mesti ketahui dan boleh dibuat dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran dan nilai.

Apa Kegunaan Standard Pembelajaran?

  • 1 penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Apa yang di Maksudkan Standard Prestasi?

  • Cikgu mentaksir pencapaian murid melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Dokumen-dokumen Berikut

Muat Turun Dskp Bahasa Arab Tahun 3 Yang Boleh Di Cetak Dengan Senang ini ialah hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui pinterest atau mana-mana media sosial yang lain. Saya di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk pengumuman kepada semua, tiada satupun DSKP Bahasa Arab Tahun 3 yang kami publish ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat himpunan bahan-bahan sahaja untuk memudahkan para guru mendapatkannya.

Saya sangat berharap agar perkongsian ini bermanfaat untuk semua.

Nama Bahan : DSKP Bahasa Arab Tahun 3

Format Bahan : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Muat Turun Bahan :  DSKP Bahasa Arab Tahun 3

Selamat Memuat turun & Datang Lagi Lain Kali

Akhir sekali sebelum berpisah, admin berharap agar anda dapat sebarkan bahan ini kepada semua. Jangan takut untuk tekan butang share dan kongsikan imej ini semua di media sosial anda. Ya, sebarkan ilmu bermanfaat agar lebih ramai mendapat ilmunya ini.

Terima kasih kerana menyokong ke edu web kami ini. Untuk perkongsian post di atas iaitu Muat Turun Dskp Bahasa Arab Tahun 3 Yang Boleh Di Cetak Dengan Senang di tulis oleh admin pada 2019-01-09 22:04:42.

Pada kali ini kami ingin nyatakan bahawa pihak kami telah kongsikan satu perkongsian yang sangat bermakna untuk guru-guru download iaitu Muat Turun Dskp Bahasa Arab Tahun 3 Yang Boleh Di Cetak Dengan Senang.

Kami teka ramai ibubapa, para guru dan murid yang mahukannya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mencari informasi ini di Muat Turun Dskp Bahasa Arab Tahun 3 Yang Boleh Di Cetak Dengan Senang. Semoga digunakan.

Add Comment