Muat Turun Dskp asas Kelestarian Tingkatan 5 Yang Dapat Di Download Dengan Segera

pelajaran pendidikan moral 23 kssm pendidikan moral tingkatandskp pendidikan moral tingkatan 1 di ambil dari blog berikut : slideshare.net

Salam sejahtera dan bersyukur kerana anda mari ke ruang perkongsian ini. Anda mencari DSKP Asas Kelestarian Tingkatan 5

Anda sangat beruntung kerana pada hari yang mulia ini saya akan berikan kepada anda iaitu DSKP Asas Kelestarian Tingkatan 5

Mari Teruskan ke DSKP Asas Kelestarian Tingkatan 5

pelajaran pendidikan moral 23 kssm pendidikan moral tingkatandskp pendidikan moral tingkatan 1 di ambil dari blog berikut : slideshare.net

Sebelum pergi lebih jauh, mari kita lihat dahulu serba ringkas apa itu DSKP ini. Jangan risau, sikit sahaja

Kenali Apa maksud DSKP dan Kegunaannya

DSKP atau sebutan asalnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah 1 fail yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini direka khas untuk menolong memudahkan cikgu menyiapkan pentaksiran dalam PDPC.

Kewujudan DSKP dikatakan mampu memudahkan para cikgu kerana kita hanya perlu melihat satu dokumen (DSKP) sahaja bagi melakukan proses PDPC. Secara ringkasnya, DSKP ini hasil gabungan antara Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Apa Guna Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik mengenai perkara yang pelajar patut ketahui dan boleh dilakukan dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran serta nilai.

Apa Kegunaan Standard Pembelajaran?

  • 1 penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Bila Perlu Guna Standard Prestasi?

  • Cikgu mentaksir pencapaian murid melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Dokumen Berikut

Muat Turun Dskp asas Kelestarian Tingkatan 5 Yang Dapat Di Download Dengan Segera ini merupakan hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui pinterest atau mana-mana media sosial yang lain. Kami di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk peringatan kepada semua, tiada satupun DSKP Asas Kelestarian Tingkatan 5 yang kami upload ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat perkongsian ilmu sahaja untuk memudahkan para guru mendapatkannya.

Pihak Admin sangat berharap agar artikel ini bermanfaat untuk anda semua.

Nama Fail : DSKP Asas Kelestarian Tingkatan 5

Format Bahan : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Link Download Bahan :  DSKP Asas Kelestarian Tingkatan 5

Selamat Mendownload & Jumpa Lagi Nanti

Akhir sekali sebelum berpisah, pihak kami berharap agar anda dapat share bahan ini kepada semua. Jangan takut untuk tekan butang share dan kongsikan post ini semua di google plus anda. Ya, viralkan ilmu bermanfaat agar lebih ramai mendapat manfaatnya ini.

Terima kasih kerana beri sokongan ke laman pendidikan kami ini. Untuk pengetahuan post di atas iaitu Muat Turun Dskp asas Kelestarian Tingkatan 5 Yang Dapat Di Download Dengan Segera di tulis oleh admin pada 2018-11-19 20:01:42.

Masa ini kami ingin beritahu bahawa sidang admin telah kongsikan satu post yang sangat bermanfaat untuk ibubapa cetak iaitu Muat Turun Dskp asas Kelestarian Tingkatan 5 Yang Dapat Di Download Dengan Segera.

Kami yakin ramai ibubapa, para guru dan murid yang mahukannya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mahukan informasi ini di Muat Turun Dskp asas Kelestarian Tingkatan 5 Yang Dapat Di Download Dengan Segera. Semoga berguna.

Add Comment